SIIT

Bioptron svetlobna terapija

V Centru za bioresonanco izvajamo tudi BIOPTRON svetlobno in barvno terapijo.

Uporaba svetlobne terapije v medicini ima dolgo zgodovino. Prvi vir svetlobe, ki se je uporabljal v foto medicini, je bila naravna sončna svetloba. Sončna svetloba se je za zdravljenje uporabljala že v starem Egiptu. Kasneje je Hipokrat opisal uporabo sončne svetlobe za zdravljenje različnih medicinskih motenj. Čeprav terapija s sončno svetlobo zaenkrat še nima znanstvene razlage, je njena moč zdravljenja bila jasna, rimljanski in arabski zdravniki pa so svetlobno terapijo vključili v splošno zdravstveno nego.
Danes je znano, da človeški organizem pretvarja svetlobo v elektrokemično energijo, ki aktivira verigo biokemičnih reakcij v celicah, ki niso omejene le na del kože, ki se ga zdravi, ampak lahko vplivajo na celotno telo.

Svetloba Bioptron je polarizirana, večbarvna svetloba brez UV žarkov, ki se lahko uporablja za preventivno zdravljenje in rehabilitacijo na številnih področjih medicine. Terapija je varna in brez negativnih stranskih učinkov.

Svetlobna terapija BIOPTRON se lahko uporablja kot dodatna terapija pri:

  • promociji celjenja ran (poškodbe, opekline, rane po operacijah, ulkusi, preležanine)
  • lajšanju bolečine ali zmanjševanju njene moči (artritis, artroza, brazgotine, mišični krči, športne poškodbe, tendinitis, bolečine v hrbtu in sklepih)
  • dermatoloških motnjah in težavah s kožo (akne, atopični dermatitis, psoriaza, herpes)
  • pediatriji (kožne poškodbe, alergijske bolezni dihal, okužbe zgornjega dihalnega trakta, muskuloskeletalne in nevrološke motnje ter primanjkljaji)
  • sezonsko povzročenih motnjah razpoloženja – SAD (sindrom kronične utrujenosti, nizka motivacija, povečana potreba po spanju)

Barvna svetlobna terapija je način uporabe barv in svetlobe za zagotavljanje ravnovesja in krepitev naše energije, kar ohranja zdravje, sproščenost in harmonijo našega telesa in duha. Deluje predvsem na dva načina: z bioinformacijami na točke pritiska in s stimuliranjem čaker.