SIIT

Odvajanje od kajenja

Ste se odločili, da boste prenehali s kajenjem?

Pri vaši odločitvi vas popolnoma podpiramo in vam želimo pomagati s pomočjo bioresonančne terapije.

Kajenje povzroča srčno-žilne bolezni, raka na pljučih in grlu. Znano je, da vsebuje cigaretni dim preko 4000 kemičnih spojin, vključujoč preko 50 znanih kancerogenih in metaboličnih strupov. Le ti se nalagajo v pljučih, prehajajo v kri ter se po krvnem obtoku prenesejo v ostale dele telesa. Omenjene spojine torej ne okvarjajo samo pljuč in dihalnega aparata, temveč tako rekoč vsako celico človeškega telesa.

Odločitev, da boste prenehali s kajenjem bo pozitivno vplivala na vaše zdravje, videz, boljše počutje, pa tudi na vašo okolico in ne nazadnje na vašo denarnico. Po prenehanju kajenja se bo vaše zdravstveno stanje izboljšalo.

Pri terapiji odvajanja od kajenja je seveda potrebno tudi vaše sodelovanje in vaša resna odločitev, da prenehate s kajenjem.

Cilj terapije ni samo prenehanje kajenja, temveč tudi razstrupljanje telesa in izločanje nikotina in ostalih škodljivih snovi, ki so se nabrale v telesu zaradi kajenja. Telesu je potrebno dati možnost in čas, da se razstrupi in ga pri tem podpreti tako na fizični kot psihični ravni. Bodite pripravljeni, da bodo verjetno potrebne tri do štiri terapije, čeprav je možno, da že po prvi terapiji ne boste več čutili želje po cigareti.

Kako poteka terapija odvajanja od kajenja?

Pred terapijo samo na pol pokadite vašo zadnjo cigareto. Če ste vašo zadnjo cigareto pokadili doma, morate na terapijo prinesti ogorek in cigaretni pepel, ki ga vstavimo v bioresonančni aparat. Tako zajamemo vaš frekvenčni vzorec in informacijo cigaretnega ogorka in nikotina. Nazaj v telo pa vrnemo informacijo, ki sproži razstrupljanje telesa, kar odpravi željo in potrebo po kajenju. Čeprav se po terapiji ne čuti nič posebnega, se učinek pokaže zelo kmalu. Telo nima več informacije nikotina, zato tudi želje po cigareti ni več.

Kaj lahko storite sami?

  • Popijte vsaj 2 litra navadne pitne vode, da bo telo laže izločalo strupe in nikotin. Če se po terapiji počutite slabo, omotično ali se potite, je to znak, da se je začel nikotin izločati iz telesa. Pomagate mu lahko s pitjem vode.
  • Jejte predvsem polnovredno hrano, z nizkim glikemičnim indeksom (izogibajte se izdelkom, ki vsebujejo belo moko in sladkor), da boste tako zagotavljali čim bolj stabilen nivo sladkorja v krvi. Po zaužitju hrane z visokim glikemičnim indeksom, pride do povečanega izločanja inzulina in posledično do hitrega padca sladkorja v krvi. To povzroči občutek nemoči, tresenja, kar vam lahko vzbudi željo po kajenju.
  • Pri kadilcih je po navadi ugotovljeno pomanjkanje vitamina C, zato vsaj za nekaj tednov povečajte odmerke vitamina s pomočjo naravnih dopolnil in prehrane (kivi, limone, pomaranče, paprika).
  • Redno preverjajte svojo telesno težo. Nihanja v telesni teži med 2-3 kg so čisto normalen pojav. Če pa opazite prekomerno povečanje telesne teže, se vrnite k nam, da preverimo stanje vašega metabolizma in ga spodbudimo.

Terapija odvajanja od kajenja je namenjena popolnemu prenehanju kajenja in ne le zmanjševanju števila pokajenih cigaret. Če boste po prvi terapiji še občutili željo po cigareti, ne odnehaje. Pridite ponovno, da še ojačamo izločanje nikotina.

Ne preverjajte vaše želje s kajenjem cigarete!